A A+ A++

Proponujemy przepis na szybkie ciasto, które zawsze się udaje. Nie potrzeba do jego przygotowania miksera, wystarczy drewniany widelec.

Ciasto wygląda apetycznie, a jak smakuje…

Wiesz coś więcej na ten temat? Napisz do nas

Składniki:
4-5 jajek
szklanka cukru
¾ kubka dużej śmietany 18-procentowej
3 szklanki mąki tortowej
3 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżeczki cukru waniliowego
szklanka oleju

Przygotowanie:
Wszystkie składniki mieszamy do uzyskania gładkiej masy. Na blachę dajemy papier do pieczenia i wylewamy na nią ciasto oraz podsypujemy bułką tartą. Układamy dowolne owoce. Najlepsze do tego celu będą truskawki oraz borówki. Potem w palcach zarabiamy kruszonkę, Do tego celu używamy pół kostki masła lub margaryny, 8 łyżek cukru i 10-12 łyżek mąki. Posypujemy kruszonką ciasto i wsadzamy do pieca w temperaturze 180 st. C. na 40-45 minut. Po tym czasie ciasto będzie miało delikatny, złocisty kolor. Smacznego!

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykuł[Szlaki górskie] Warto nie spać w nocy. Wschód słońca na Baraniej Górze
Następny artykułKoniec wojny smoleńskiej. Podpisany w Polanowie traktat uspokoił sytuację na granicy z Rosją