A A+ A++

1. W jednej misce połącz ze sobą suche składniki – mąkę, erytrytol, proszek do pieczenia, cynamon. Wymieszaj.
2. W drugiej misce wymieszaj trzepaczką olej, mleko, jajka.
3. Dodaj mokre składniki i puree z dyni do suchych.
4. Wymieszaj całość łyżką.
5. Ciasto nałóż do foremek na muffinki i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piecz 25 minut.
6. Po wystudzeniu posyp cukrem pudrem.

1. Tortownicę o średnicy 21 cm wysmaruj masłem i obsyp bułką tartą. Wszystkie sypkie składniki: mąkę, proszek do pieczenia, sodę oraz sól wymieszaj.
2. W drugiej misce ubij jajka, stopniowo dodawaj cukier i cukier wanilinowy. Dodaj olej, miksując na wysokich obrotach.
3. Do ubitych jajek dodaj dynię, wiórki kokosowe i orzechy. Wymieszaj całość łyżką. Dodaj pokrojoną w drobną kostkę brzoskwinię.
4. Delikatnie wmieszaj mąkę. Ciasto przełóż do tortownicy. Piecz przez 60 minut w 180 stopniach.
5. Wyjmij z piekarnika i odstaw do ostygnięcia.
6. Gdy ciasto będzie zimne, przetnij je poziomo na pół.
7. Utrzyj masło z cukrem na puszystą masę, dodaj serek. Kremem przełóż ciasto.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułPILNE: Wypadek na DK 22. Droga jest częściowo zablokowana
Następny artykułKoronawirus: aktualna sytuacja w Gminie Ożarów Mazowiecki – 09.10