1. W jednej misce połącz ze sobą suche składniki – mąkę, erytrytol, proszek do pieczenia, cynamon. Wymieszaj.
2. W drugiej misce wymieszaj trzepaczką olej, mleko, jajka.
3. Dodaj mokre składniki i puree z dyni do suchych.
4. Wymieszaj całość łyżką.
5. Ciasto nałóż do foremek na muffinki i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piecz 25 minut.
6. Po wystudzeniu posyp cukrem pudrem.
1. Tortownicę o średnicy 21 cm wysmaruj masłem i obsyp bułką tartą. Wszystkie sypkie składniki: mąkę, proszek do pieczenia, sodę oraz sól wymieszaj.
2. W drugiej misce ubij jajka, stopniowo dodawaj cukier i cukier wanilinowy. Dodaj olej, miksując na wysokich obrotach.
3. Do ubitych jajek dodaj dynię, wiórki kokosowe i orzechy. Wymieszaj całość łyżką. Dodaj pokrojoną w drobną kostkę brzoskwinię.
4. Delikatnie wmieszaj mąkę. Ciasto przełóż do tortownicy. Piecz przez 60 minut w 180 stopniach.
5. Wyjmij z piekarnika i odstaw do ostygnięcia.
6. Gdy ciasto będzie zimne, przetnij je poziomo na pół.
7. Utrzyj masło z cukrem na puszystą masę, dodaj serek. Kremem przełóż ciasto.
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS