A A+ A++

Jest aromatyczne i proste w wykonaniu. Do jego zrobienia nie używamy miksera. Ciasto bananowe, pachnące cynamonem.

Składniki:

  • 1 i 1/2 szklanki mąki
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1 płaska łyżeczka sody
  • szczypta soli
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżka zmielonego cynamonu
  • 2-3 dojrzałe banany
  • 2 jajka
  • 100g roztopionego masła
  • 1/2 łyżeczki aromatu waniliowego
  • 100 g posiekanej czekolady
  • 2 garście orzechów włoskich

Wykonanie:
Wymieszać razem mąkę, cukier, sodę, proszek do pieczenia, sól i cynamon. Banany obrać ze skórki i w misce dokładnie rozgnieść widelcem. Wymieszać energicznie rozgniecione banany, jajka, masło i aromat. Do mokrych składników dodać suche i krótko wymieszać. Ciasto przełożyć do keksówki o wymiarach 25x12cm wyłożonej papierem do pieczenia lub posmarowanej masłem i posypanej mąką. Ciasto piec w temperaturze 190C na funkcji góra-dół przez około 50-55 minut. Po wyjęciu z piekarnika odczekać chwilę, aż ciasto trochę przestygnie.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykuł19 września: Święto Lasu – Bartnicy Sudetów – Międzylesie
Następny artykułZ perspektywy: Plusy, ale ujemne