A A+ A++

Zaczynamy od zamarynowania mięsa (potrzebujemy ok. kilograma), które kroimy w kostkę, dokładnie obtaczamy w emulsji z oliwy (łyżka), tartego czosnku i imbiru (po 2 łyżeczki), drobno posiekanej mięty (łyżeczka) i kolendry (2 łyżeczki), przyprawy garam masala (łyżka), mielonego cynamonu (pół łyżeczki) oraz soli (łyżeczka). Umieszczamy w lodówce na minimum godzinę, choć najlepiej na całą noc, by kurczak nabrał właściwego smaku i aromatu.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułNa stole świński płat, bąbelki, a pacjenci świecą na zielono
Następny artykułDwucyfrowa inflacja w strefie euro. Najszybciej ceny rosną w państwach bałtyckich