A A+ A++

Jajecznica to jeden z najczęściej wybieranych posiłków na śniadanie. Wielu z nas przyrządza ją również na kolację, jako lekkie zakończenie dnia. Jest nie tylko pyszna, ale również odchudzająca. Pozornie zdaje się, że istnieje tylko jeden sposób na jej przygotowanie. Nic bardziej mylnego. Jajecznica jeszcze nigdy nie była tak puszysta i miękka.

Jajecznica jest potrawą, której nie trzeba nikomu przedstawiać. Jest nie tylko łatwa w przygotowaniu, gdyż do jej wykonania potrzebny jest właściwie zaledwie jeden składnik, ale co więcej jej ilość i receptura mogą być dowolnie modyfikowane.

Większość z nas kojarzy tylko jeden sposób przygotowania tego dania. Tymczasem ten sposób bije na głowę zwykłą jajecznicę.

Zobacz również: Dodaj jedną puszkę do jajecznicy. Pyszna wersja po turecku

Jajecznica z wody: świetna alternatywa smażonego jajka

Jajecznica jest prostą potrawą z rozmąconych jaj, usmażonych na patelni na nagrzanym tłuszczu. Jest uznawana za jedno z najprostszych dań, znanych na całym świecie. Co więcej, to zdrowy sposób na śniadanie.

Jajka są obfite w białko, witaminy i składniki mineralne, które są niezbędne w naszej diecie. Z dodatkiem warzyw sprawdzają się jako zdrowy posiłek. Ważnym jest, aby do jajecznicy nie dodawać utwardzonych tłuszczy, jak margaryna, a sól najlepiej zastąpić ziołami.

Zobacz również: Babciny sposób na puszyste kotlety schabowe. Sekret tkwi w dwóch składnikach

Ugotuj zamiast smażyć

Jak się okazuje, istnieje kolejny sposób na przyrządzenie tego dania. Jajecznica bez smażenia to idealne rozwiązanie dla osób na diecie łatwostrawnej, gdyż smażone produkty trawią się wolniej. Jak przyrządzić jajecznicę z wody? To nic trudnego.

Roztrzepane jajka wylane są na wrzącą wodę, co daje najdelikatniejszą, puszystą i mięciutką jajecznicę. W tym przypadku nie ma mowy o tym, aby danie wyszło suche.

Zobacz również: Pilne ostrzeżenie Katarzyny Bosackiej. Polacy uwielbiają ten produkt


INTERIA.PL

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp
Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułKulik Bogdan
Następny artykułToksyczne ziemniaki – jak je rozpoznać?