Mąkę przesiać, dodać cukier i zimne masło, wysiekać nożem lub siekaczką, dodać żółtka i kwaśną śmietanę, wyrobić nożem, następnie zagnieść.
Zawinąć w folię i włożyć do lodówki na co najmniej pół godziny.
Wyjąć, rozwałkować na grubość mniej więcej 1/2 cm (podsypując mąką).
Małe metalowe foremki posmarować roztopionym masłem, każdą foremką wyciąć ciasto, wykleić, nakłuć widelcem.
Włożyć do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C na 10minut. Wyjąć, ostudzić.
Mleko zagotować z wanilią, pod koniec dodać masło.
W odrobinie zimnego mleka rozpuścić budyń, dodać żółtka, wymieszać.
Wlać do gotującego się mleka.
Gdy zgęstnieje, wystudzić. Przełożyć do szprycy cukierniczej.
Napełnić babeczki.
Część można też wypełnić bitą śmietaną (śmietana kremówka, cukier i cukier waniliowy).
Na krem budyniowy nałożyć owoce.
Żelatynę lub glazurę do owoców rozpuścić w gorącej wodzie i jak zacznie tężeć pokryć nią owoce. … czytaj dalej
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS