SKŁADNIKI:
• ok. 0,8 kg piersi z indyka
• 1 łyżeczka soli
• 1/2 łyżeczki pieprzu świeżo mielonego
• kilka ząbków czosnku
• 2 łyżki majeranku
• 2 łyżki oleju
• 1 pomarańcza
WYKONANIE:
Pierś z indyka umyć, osuszyć. Ostrym, wąskim nożem zrobić nacięcia i naszpikować ząbkami czosnku. W misce połączyć przyprawy, dokładnie wymieszać. Pierś dokładnie obtoczyć przyprawami. Przykryć miskę i odstawić w chłodne miejsce na minimum 1 godzinę. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni Celsjusza z termoobiegiem. Przygotować rękaw do pieczenia. Włożyć do niego mięso. Obłożyć plasterkami z połowy pomarańczy, wlać sok wyciśnięty z drugiej połowy pomarańczy. Umieścić rękaw z indykiem na blasze do pieczenia. Wstawić do gorącego piekarnika na ok. 1 godz.
Oryginalne źródło: ZOBACZ
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS