A A+ A++

SKŁADNIKI:
• ok. 0,8 kg piersi z indyka
• 1 łyżeczka soli
• 1/2 łyżeczki pieprzu świeżo mielonego
• kilka ząbków czosnku
• 2 łyżki majeranku
• 2 łyżki oleju
• 1 pomarańcza

WYKONANIE:
Pierś z indyka umyć, osuszyć. Ostrym, wąskim nożem zrobić nacięcia i naszpikować ząbkami czosnku. W misce połączyć przyprawy, dokładnie wymieszać. Pierś dokładnie obtoczyć przyprawami. Przykryć miskę i odstawić w chłodne miejsce na minimum 1 godzinę. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni Celsjusza z termoobiegiem. Przygotować rękaw do pieczenia. Włożyć do niego mięso. Obłożyć plasterkami z połowy pomarańczy, wlać sok wyciśnięty z drugiej połowy pomarańczy. Umieścić rękaw z indykiem na blasze do pieczenia. Wstawić do gorącego piekarnika na ok. 1 godz.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułParasol ochronny służb nad Jolantą Gontarczyk vel Lange?
Następny artykułPakoszówka, Odrzechowa, Brzozów mają młodych kapłanów (VIDEO)