A A+ A++

Indeks glikemiczny (IG) jest parametrem określającym tempo wzrostu poziomu cukru we krwi w ciągu 2 godzin od spożycia ostatniego produktu. Produkty spożywcze o wysokim IG powodują szybki wzrost, a potem równie szybki spadek poziomu glukozy we krwi. Wysoki indeks glikemiczny mają przede wszystkim produkty zawierające węglowodany, czyli np. makarony, ziemniaki, słodycze, miód.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułGigantyczny pożar we Wrocławiu. Płonie hala produkcyjna
Następny artykułPZPN wynajął ochroniarza, wobec którego toczy się postępowanie sądowe