Arabski przysmak może być smacznym pomysłem na śniadanie czy lunch, zwłaszcza po upojnym wieczorze. Składniki szakszuki, szczególnie nie końca ścięte jajko (dzięki wysokiej zawartości cysteiny), skutecznie zredukują szkodliwe działanie poalkoholowych toksyn i pomogą uzupełnić utracone witaminy i minerały. Wystarczy podsmażyć cebulę, paprykę i czosnek, dodać pomidory, dusić przez kilka minut, doprawić solą, pieprzem, mieloną słodką papryką oraz koniecznie kuminem (pół łyżeczki), a na koniec wbić jajka i gotować pod przykryciem jeszcze 5-6 minut. Szakszukę serwujemy ciepłą, posypaną posiekaną kolendrą lub natką pietruszki.
Oryginalne źródło: ZOBACZ
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS