A A+ A++

Arabski przysmak może być smacznym pomysłem na śniadanie czy lunch, zwłaszcza po upojnym wieczorze. Składniki szakszuki, szczególnie nie końca ścięte jajko (dzięki wysokiej zawartości cysteiny), skutecznie zredukują szkodliwe działanie poalkoholowych toksyn i pomogą uzupełnić utracone witaminy i minerały. Wystarczy podsmażyć cebulę, paprykę i czosnek, dodać pomidory, dusić przez kilka minut, doprawić solą, pieprzem, mieloną słodką papryką oraz koniecznie kuminem (pół łyżeczki), a na koniec wbić jajka i gotować pod przykryciem jeszcze 5-6 minut. Szakszukę serwujemy ciepłą, posypaną posiekaną kolendrą lub natką pietruszki.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułW przebiegu COVID-19 mogą występować mikroudary. OBJAWY, które musisz znać
Następny artykułJeden ukradł torebkę, drugi przywłaszczył portfel