Ekspresowa w wykonaniu i pyszna w smaku – taka jest rolada ekspresowa, którą można zrobić nawet kilkanaście minut. Nadaje się zarówno do niedzielnej kawy, jak i na imprezę.
Rolada jabłkowa:
Składniki:
– 5 dużych jabłek,
– 4 jajka,
– 3/4 szklanki mąki,
– łyżeczka proszku do pieczenia,
– pół szklanki cukru,
– cynamon
Wykonanie:
Jabłka obieramy ze skórki, trzemy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy dwie łyżki cukru i cynamon. Mieszamy, odstawiamy. Do miski wbijamy jajka i cukier. Miksujemy na wysokich obrotach przez kilka minut, aż masa będzie gęta i jasna. Na koniec dodać mąkę i proszek do pieczenia. Zmiksować do połączenia się składników.
Przygotować dużą blachę do pieczenia i wyłożyć ją papierem do pieczenia. Na spód należy wyłożyć jabłka, a na górę wylać biszkopt.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez pół godziny.
Smacznego!
(orj)
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS