Klaudia Krajewska z Windy zajęła pierwsze miejsce w konkursie na najsmaczniejszą potrawę z ziemniaka. Konkurs odbył się w ramach tradycyjnego Święta Pieczonego Ziemniaka.
– Było kartoflowo i pysznie – podsumowuje wydarzenie Marta Kamińska, wójt gminy Barciany. – Dziękuję za organizację i sponsoring właścicielce restauracji Feniks, Eli Biedrawie oraz za sponsorowanie nagród Reginie Bieńko i Wiesławowi Gajdowskiemu. Nieoceniona była też pomoc stowarzyszenia Baba Pruska i Krzysztofa Stobniaka oraz stowarzyszenia Wama Coop – dodaje Marta Kamińska.
Zdaniem jurorów, najsmaczniejszą potrawę, której głównym składnikiem miały być ziemniaki (80 procent), przygotowała Klaudia Krajewska. Drugie miejsce zajęła Wiktoria Grzesiuk ze Skandawy, a trzecie Kamila Hause z Barcian. Nagrodę specjalną stowarzyszenia Baba Pruska otrzymała Małgorzata Pacak, a wyróżnienia trafiły do Wiesławy Kobylińskiej, Jolanty Majewskiej, Koła Gospodyń Wiejskich w Drogoszach i Natalii Stadnyk. red
Fot. Facebook.com
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS