A A+ A++

Najbardziej znany grecki ser, o kruchej konsystencji i słono-pikantnym smaku oraz delikatnym, kwaśnym zapachu, zamiast z mleka można przygotować z nerkowców. Orzechy (szklanka) moczymy przez całą noc w wodzie, po czym blendujemy z mlekiem owsianym (3-4 łyżki) i sokiem z cytryny (2-3 łyżki), aż do uzyskania gładkiej masy. Następnie dodajemy płatki drożdżowe (3 łyżeczki) oraz sól morską (2 łyżeczki). Ponownie miksujemy. W garnku zagotowujemy mleko owsiane (pół szklanki), rozpuszczamy w nim agar (łyżeczka) i, cały czas mieszając, gotujemy przez 2-3 minuty. Dodajemy do masy orzechowej, ponownie miksujemy, po czym przelewamy do foremki, studzimy, a na koniec umieszczamy w lodówce na minimum 6 godzin.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułPolska wśród 15 państw domagających się unijnego limitu cenowego na gaz
Następny artykułInflacja w Holandii najwyższa od czasów II wojny światowej!