A A+ A++

To najcenniejsza część ziarna pszenicy, szczególnie bogata w wartościowe składniki odżywcze. Dlaczego zarodki warto dodawać do twarożku, jogurtu, zupy, pasty kanapkowej, sałatki, ciasta czy domowego pieczywa? Są bogatym źródłem błonnika pokarmowego, który, w połączeniu z innymi składnikami (zwłaszcza nienasyconymi kwasami tłuszczowymi), skutecznie przyspiesza spalanie nadprogramowej tkanki tłuszczowej i reguluje procesy przemiany materii.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułŁukaszenka: Życzę Ukraińcom spokojnego nieba
Następny artykułA co, gdy przypili?