A A+ A++

Gospodynie z gminy Kętrzyn wzięły udział w warsztatach kulinarnych, które odbyły się w Olsztynie. Wykwintne potrawy były przygotowywane pod okiem szefowej kuchni hotelu Horyzont.

Panie z kół gospodyń wiejskich gminy Kętrzyn w kuchni czują się jak ryba w wodzie. Podczas warsztatów kulinarnych w Olsztynie, których tematyka obejmowała potrawy z ryb, gospodynie przygotowały tatara ze śledzia z gruszką, zupę gulaszową z dorsza oraz sandacza pieczonego z masłem cytrynowym na puree z selera.

W warsztatach wzięły udział panie z KGW z Linkowa, Pręgowa, Nowej Wsi Kętrzyńskie, „Ale Babki z Nakomiad, „Karolinki” z Karolewa, „Słowiki” ze Smokowa, „Martianki” z Martian, „Wopławianki” z Wopławki oraz „Wilkusie” z Wilkowa. Organizatorem warsztatów dla członków Kół Gospodyń Wiejskich był Urząd Marszałkowski Województwa Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie. red

Fot. Gmina Kętrzyn


Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułIt’s really a pandemic of CONTROL over the people rather than one of a virus spreading
Następny artykułIt’s the end of the global economy as we know it (do you feel fine?)