A A+ A++

Grillować można niemal wszystko. Do szaszłyka świetnie nadaje się jabłko, banan, kiwi, ananas, winogrono czy mango. Owoce z grubą skórką obieramy, w razie potrzeby pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w kostkę, mniej więcej równiej wielkości. Marynujemy przez pół godziny w zalewie z miodu, soku z cytryny i szczypty cynamonu, po czym nadziewamy na długie patyczki, które wcześniej moczymy przez godzinę w wodzie. Grillujemy kilka minut, aż do zrumieniania. Na talerzu szaszłyk możemy posypać drobno posiekanymi orzechami włoskimi.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułDominikowice. Zaginął kot rasy ragdoll
Następny artykułStanisław Szuszkiewicz nie żyje. Był pierwszym przywódcą niepodległej Białorusi