A A+ A++

Dlaczego warto pić świeżo wyciskane soki i jak najłatwiej je robić?Soki wyciskane ze świeżych owoców i warzyw ze względu na wysoką zawartość witamin, minerałów, antyoksydantów, polifenoli, enzymów i wielu innych cennych substancji, a także bardzo szybkie przyswajanie, mają wiele dobroczynnych właściwości. Oto kilka z nich:

  1. Natychmiastowy zastrzyk energii i lepszego nastroju, poprawa koncentracji.
  2. Wspomaganie układu odpornościowego i zmniejszenie ryzyka zachorowania na wiele chorób.
  3. Regeneracja organizmu, redukcja stanów zapalnych, minimalizacja skutków stresu i ochrona przed chorobami cywilizacyjnymi.
  4. Łatwiejsze i szybsze trawienie, mniejsze osłabienie wątroby i trzustki procesem trawienia.
  5. Oczyszczenie organizmu z toksyn i wsparcie w odkwaszeniu organizmu.
  6. Soki bogate w błonnik zapobiegają zaparciom, wspomagają przemianę materii i pomagają w pozbyciu się nadwagi.
  7. Spowolnienie procesów starzenia się, poprawienie wyglądu skóry (nawilżenie, wygładzenie, zapobieganie powstawaniu zmarszczek).
  8. Zmniejszenie łaknienia, przeciwdziałanie podjadaniu niezdrowych przekąsek, np. słodyczy.
  9. Poprawa jakości snu.
Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułNiemiecki rząd szykuje się na kryzys gazowy. W razie potrzeby odbiorcy będą odłączani
Następny artykułAlicja Skrzypicka i Franciszek Kędra na tenisowym podium