Dlaczego warto pić świeżo wyciskane soki i jak najłatwiej je robić?Soki wyciskane ze świeżych owoców i warzyw ze względu na wysoką zawartość witamin, minerałów, antyoksydantów, polifenoli, enzymów i wielu innych cennych substancji, a także bardzo szybkie przyswajanie, mają wiele dobroczynnych właściwości. Oto kilka z nich:
- Natychmiastowy zastrzyk energii i lepszego nastroju, poprawa koncentracji.
- Wspomaganie układu odpornościowego i zmniejszenie ryzyka zachorowania na wiele chorób.
- Regeneracja organizmu, redukcja stanów zapalnych, minimalizacja skutków stresu i ochrona przed chorobami cywilizacyjnymi.
- Łatwiejsze i szybsze trawienie, mniejsze osłabienie wątroby i trzustki procesem trawienia.
- Oczyszczenie organizmu z toksyn i wsparcie w odkwaszeniu organizmu.
- Soki bogate w błonnik zapobiegają zaparciom, wspomagają przemianę materii i pomagają w pozbyciu się nadwagi.
- Spowolnienie procesów starzenia się, poprawienie wyglądu skóry (nawilżenie, wygładzenie, zapobieganie powstawaniu zmarszczek).
- Zmniejszenie łaknienia, przeciwdziałanie podjadaniu niezdrowych przekąsek, np. słodyczy.
- Poprawa jakości snu.
Oryginalne źródło: ZOBACZ
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS