Na początku przygotowujemy zaczyn – suche drożdże (25 g) mieszamy z ciepłym, ale nie gorącym mlekiem (szklanka) oraz mąką pszenną (pół szklanki). Przykrywamy czystą ściereczką i odstawiamy na pół godziny w ciepłe miejsce. Następnie dosypujemy przesianą mąkę (1,5 szklanki), ubite trzepaczką jajka (2 sztuki), drobno starty pamezan (niepełna szklanka), kminek (pół łyżeczki), szczyptę soli oraz… japoński chrzan wasabi w proszku (pół łyżeczki). Wyrabiamy ciasto, pod koniec dodając roztopione masło (5 łyżek). Masę odstawiamy do wyrośnięcia, na godzinę (w tym czasie jeszcze dwukrotnie ją wyrabiamy).
Oryginalne źródło: ZOBACZ
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS