A A+ A++

Liczi jest źródłem witaminy C, dlatego warto jeść owoce jesienią i zimą, kiedy jest największe prawdopodobieństwo przeziębienia. Dawka witaminy C zawartej w liczi odpowiada dziennemu zapotrzebowaniu dorosłego człowieka. W składzie liczi znajdują się również sole mineralne oraz inne składniki odżywcze: fosfor, magnez, selen, wapń, żelazo, mangan, witaminę E, niacyna oraz ryboflawina.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułZapowiedź porozumienia? Czeska minister: Zadzwonię w środę
Następny artykułUrząd Miasta przypomina o obowiązku złożeniu deklaracji do CEEB