A A+ A++

GIS wskazał, że produkt jest przeznaczony do spożycia po obróbce cieplnej, co minimalizuje ryzyko zakażenia w tym przypadku. Ryzyko przeniesienia bakterii z mięsa na inne powierzchnie, niewystarczająca temperatura lub zbyt krótki czas obróbki może prowadzić jednak do zakażenia człowieka i wystąpienia salmonellozy.

Ostrzeżenie dotyczy produktu “Stek z krokodyla”, 250 g, mrożony, o numerze partii 2501113 i numerze artykułu: 733270. Produkt ma termin spożycia do 18.03.2023. Dystrybutorem jest Tender Meat Sp. z o.o., ul. Wolności 21 09-100 z Płońska.

Sanepid przekazał, że Inspekcja Weterynaryjna ustaliła, że firma sprzedała odbiorcom w Polsce całą partię wskazaną w tym komunikacie. 

Informacje o odbiorcach zostały przekazane organom Państwowej Inspekcji Sanitarnej w celu monitorowania wycofania produktu z obrotu.

Zgodnie z zaleceniem dla konsumentów, nie należy spożywać produktu z partii objętej komunikatem, w szczególności bez odpowiedniej obróbki termicznej. W przypadku wystąpienia objawów zatrucia pokarmowego po spożyciu produktu, należy skontaktować się z lekarzem.

GIS: Złe oznaczenie sosu czosnkowego. Zawierał gluten!

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułAnimucki i doradca prezydenta Dudy nadal będą rządzić Ekstraklasą
Następny artykułSpraw radość innym, czyli Dzień Dobrych Uczynków