Anna Starmach podpowiada jaką zupę możemy przygotować z niedzielnego rosołu. W mediach społecznościowych pochwaliła się także przepisem, w którym zakochali się internauci. Byli zaskoczeni połączeniem składników.
Na niedzielny obiad ugotowałaś rosół, i jak zwykle w takiej ilości, jak dla całego batalionu wojskowego.To klasyczny problem każdej gospodyni domowej. Co zrobić, aby nie jeść rosołu dwa dni z rzędu? Na pomoc przychodzi nam Anna Starmach.
Polacy pokochali rosół na niedzielny obiad. Większość Polek następnego dnia dodaje do niego koncentrat i przygotowuje zupę pomidorową. Anna Starmach postanowiła, że przerobi rosół na zupę koperkową. Przepisem pochwaliła się na swoim profilu na Instagramie. “Jakie zupy robicie na rosole z niedzieli? Mam dla was błyskawiczny przepis na pyszną zupę koperkową z ryżem (nie z ziemniakami, jak większość z was pewnie jada, prawda?)” – napisała.
Internauci faktycznie byli zdziwieni tym połączeniem. “Koperkowa z ziemniakami? Nigdy nie słyszałam o takim połączeniu, u mnie w domu ryż albo lane ciasto!” – czytamy. Sami również ochoczo zaczęli pisać, co przygotowują z niedzielnego rosołu. “Na rosole to tylko krem z dyni, jarzynowa, pieczarkowa lub pomidorowa” – napisała jedna osoba. “U nas zawsze ‘jutro znowu będzie pomidorowa zrobiona z rosołu z wczoraj ….'” – dodała kolejna osoba.
Co zrobić z rosołu?
Autorski przepis Anny Starmach możemy znaleźć na jej stronie. My natomiast mamy inny pomysł. Wyjęte z rosołu mięso można również zamienić w galaretę. Wystarczy obrać je z kości, pokroić na małe kawałki, a następnie przygotować zalewę. Do gorącego rosołu należy dodać odpowiednią ilość żelatyny i dokładnie wymieszać. Następnie do miski nałożyć porcję mięsa i zalać je przygotowaną zalewą. Tak przygotowaną galaretę należy włożyć do lodówki na kilka godzin, aż stężeje.
Zobacz także: Ona vs on u… fryzjera
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS