Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego – PZH zaprasza na bezpłatne szkolenie e-learningowe dla realizatorów żywienia zbiorowego w placówkach oświatowych i szpitalach oraz branży cateringowej pt. „Poprawa sposobu żywienia, stanu odżywienia oraz aktywności fizycznej”
Od 12 listopada do 12 grudnia zapraszamy szkolenie e-learningowe z zakresu rekomendacji i zasad dotyczących żywienia zbiorowego w jednostkach systemu oświaty.
Obszary tematyczne:
- Zasady zdrowego żywienia.
- Diety w wybranych chorobach.
- Organizacja żywienia zbiorowego oraz ocena sposobu żywienia w szpitalach.
- Żywienie zbiorowe w szkołach i przedszkolach – interpretacja zapisów rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26.07.2016 r. w kontekście żywienia zbiorowego.
- Ocena jadłospisów przedszkolnych i szkolnych.
- Obliczanie wartości energetycznej i odżywczej jadłospisów.
- Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne oraz tabela wartości odżywczej na etykietach żywności.
- Zagrożenia mikrobiologiczne w produkcji i obrocie żywnością w żywieniu zbiorowym.
Szkolenie skierowane jest m.in. do realizatorów żywienia zbiorowego w jednostkach systemu oświaty:
- intendentów,
- zaopatrzeniowców,
- osób bezpośrednio zajmujących się przygotowywaniem posiłków,
- firm cateringowych dostarczających posiłki do szkół i przedszkoli,
- dyrektorów placówek oraz nauczycieli.
Więcej o szkoleniu na – www.nceż.pl
Jak wziąć udział?
Wystarczy zarejestrować się na platformie e-learningowej NIZP-PZH: https://elearning.pzh.gov.pl/ po pomyślnej rejestracji i zalogowaniu się na platformę, kliknąć w „klucz grupy”, a następnie wpisać w polu unikalny kod PSZ2020, z koszyka dostępnych szkoleń wybrać „Szkolenie e-learningowe kierowane do branży: catering, realizatorzy żywienia zbiorowego”.
Zadanie realizowane ze środków Narodowego Programu Zdrowia na lata 2016-2020, finansowane przez Ministra Zdrowia.
Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego-PZH
Załączniki
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS