A A+ A++

Tosty potrzebują odpowiedniego pieczywa, ale także smakowitych dodatków. Prostota ich wykonania zachwyca wiele osób, dlatego też, jeśli marzysz o pełnowartościowym śniadaniu, postaw na nietuzinkowe propozycje tostów.

Klasycznie tostuj chleb, po czym posmaruj kromki masłem i ułóż po plastrze żółtego sera, szynki oraz ananasa. Tak przygotowane kanapki możesz jeszcze opiec w piekarniku, ale wystarczy zaledwie 2-3 minuty.

Jedną kromkę posmaruj masłem i połóż na niej szynkę, plaster pomidora, trochę sera feta oraz czarne oliwki. Całość nakryj drugą posmarowaną masłem kromką i włóż do opiekacza. Tego typu tosty bardzo dobrze sprawdzą się do wielu różnych kremowych zup.

Jajka roztrzep z odrobiną wody i smaż jak jajecznicę. Dodaj do smaku sól i pieprz oraz posiekany szczypiorek. Tak przygotowane jajka nałóż na tostowane kromki posmarowane masłem.

Twarożek wymieszaj z cukrem pudrem. Na kilku kromkach rozsmaruj twarożek, ale tak, aby zostawić nieco miejsca przy brzegach chleba. Następnie na ser nałóż po łyżce dżemu i przykryj pozostałymi kromkami. W misce wymieszaj jajko i mleko, po czym zanurz tosty z obu stron i smaż na patelni do zarumienienia.

Pokrój banany w plastry, a kromki chleba posmaruj masłem orzechowym. Na połowie z nich umieść plasterki bananów – pozostałymi kromkami przykryj kanapki. Zapiekaj w opiekaczu przez kilka minut.

Smacznego na… Odc. 7: Naleśniki kakaowe

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułZamknięta droga
Następny artykułZalando ma nową usługę. Na platformie kupimy używane ubrania