A A+ A++

Kaszubskie Gotowanie to cykl filmów o potrawach na Kaszubach i nie tylko! Każdy odcinek to inne miejsce, inna historia i co najważniejsze inny smak, chociaż zawsze kaszubski. Program pokazuje piękno kaszub w myśl powiedzenia “przez żołądek do serca”, a w tym przypadku do Serca Kaszub, jakim jest powiat kościerski. Dzisiaj zupa kurkowa.

Składniki potrzebne do ugotowania zupy kurkowej:

  • Boczek
  • Kurki
  • Ziemniaki
  • Seler
  • Pietruszka
  • Marchewka
  • Cebula
  • List laurowy
  • Ziele angielskie
  • Pieprz
  • Śmietanka 30%
  • Sól
  • Mąka

[embedded content]

 

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułWypadek na DK 79. Dwoje dzieci zabrano helikopterem do szpitala
Następny artykułPilanie oddali hołd ofiarom Powstania Warszawskiego