A A+ A++

Świeża ryba z patelni, a do tego młoda cebula, boczniaki, solidna porcja masła i pietruszki. Taki obiad najlepiej smakuje latem. Przepis z bloga “Kuchennymi drzwiami”.

1.0

(1 głos)

d1h6bke

Przepis na letni obiad. Sandacz z patelni z boczniakami

Kuchennymi Drzwiami

Przepis na letni obiad. Sandacz z patelni z boczniakami

Składniki

  • 3 filety świeżego sandacza
  • 200 g boczniaków eko
  • 2 młode cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka natki pietruszki
  • sól i pieprz do smaku
  • 2 łyżki klarowanego masła
  • 1/2 cytryny bio

Przepis

  • Kawałki ryby myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Skrapiamy cytryną i posypujemy pieprzem. Odkładamy.
  • Boczniaki rozrywamy na mniejsze kawałki, w razie potrzeby oczyszczamy.
  • Na patelni kładziemy 1/2 łyżki masła, rozgrzewamy i wrzucamy pokrojone cebule i czosnek. Blanszujemy i dodajemy boczniaki.
  • Rumienimy je ze wszystkich stron i odkładamy do miseczki. Na patelnię dodajemy 1 łyżkę masła i kładziemy rybę.
  • Rumienimy ją na sporym ogniu z obu stron. Zmniejszamy grzanie i dodajemy boczniaki oraz resztę masła.
  • Podsmażamy razem chwilę, skrapiamy resztą soku z cytryny, posypujemy solą, pieprzem i natką pietruszki.
  • Od razu podajemy z grzankami i schłodzonym białym winem.

d1h6bke

Przepis na letni obiad. Sandacz z patelni z boczniakami

Podziel się opinią

Bądź z nami na bieżąco

na Instagramie

👍Lubię to!

na Facebooku

Komentarze

Trwa ładowanie

.

.

.

  • Wykorzystaj ziemniaki z obiadu. Omlet po serbsku według przepisu z 1913 r.

    Wykorzystaj ziemniaki z obiadu. Omlet po serbsku według przepisu z 1913 r.

  • Chinkali z mięsem wieprzowym. Smak Gruzji

    Chinkali z mięsem wieprzowym. Smak Gruzji

  • Jajko zapiekane w bekonie. Na dobry początek dnia

    Jajko zapiekane w bekonie. Na dobry początek dnia

  • Pulpety w białym sosie. Tanie i smaczne

    Pulpety w białym sosie. Tanie i smaczne

  • Kotlety pożarskie. Klasyka na obiad

    Kotlety pożarskie. Klasyka na obiad

  • Aromatyczna i sycąca. Przepis na zupę dyniową

    Aromatyczna i sycąca. Przepis na zupę dyniową

d1h6bke

  • Pomidory faszerowane mięsem mielonym

    Pomidory faszerowane mięsem mielonym

  • Placek owsiany

    Placek owsiany

  • Racuchy z jabłkami i peperonata z oliwkami

    Racuchy z jabłkami i peperonata z oliwkami

  • Kotlety z wędzonego tofu

    Kotlety z wędzonego tofu

  • Sałatka z ryżem, wędzonym kurczakiem i ananasem

    Sałatka z ryżem, wędzonym kurczakiem i ananasem

  • Paluchy drożdżowe

    Paluchy drożdżowe. Przepyszny dodatek do kremowych zup

  • Orientalny sposób na pstrąga. Pyszna ryba prosto z patelni

    Orientalny sposób na pstrąga. Pyszna ryba prosto z patelni

  • Szpinakowa rolada z łososiem. Wytrawny zawijaniec w prosty sposób

    Szpinakowa rolada z łososiem. Wytrawny zawijaniec w prosty sposób

  •  Sandacz z patelni. Pyszna ryba z kaszą gryczaną i buraczkami

    Sandacz z patelni. Pyszna ryba z kaszą gryczaną i buraczkami

  • Halibut pieczony z cytryną i koperkiem. Poczuj się jak nad morzem

    Halibut pieczony z cytryną i koperkiem. Poczuj się jak nad morzem

  • Karp faszerowany po żydowsku

    Karp faszerowany po żydowsku

  • Śledzie marynowane w aromatycznym sosie

    Śledzie marynowane w aromatycznym sosie

  • Makaronowe muszle z pieczarkami

    Makaronowe muszle z pieczarkami

  • Zapiekanka z patelni z kurczakiem, boczkiem i dynią

    Zapiekanka z patelni z kurczakiem, boczkiem i dynią

  • Faworki według przepisu z 1895 roku

    Faworki według przepisu z 1895 roku

  • Onion rings. Przekąska idealna

    Onion rings. Przekąska idealna

  • Paella z kurczakiem

    Paella z kurczakiem

Zobacz więcej: Cebula

  • Zupa krem cebulowa. Z grzankami smakuje najlepiej

    Zupa krem cebulowa. Z grzankami smakuje najlepiej

  • Lubelskie cebularze. Regionalny przysmak

    Lubelskie cebularze. Regionalny przysmak

  • Krążki cebulowe. Błyskawiczna przekąska na imprezę

    Krążki cebulowe. Błyskawiczna przekąska na imprezę

  • Francuska zupa cebulowa. Rozgrzewająca i aromatyczna

    Francuska zupa cebulowa. Rozgrzewająca i aromatyczna

  • Francuska zupa cebulowa. Rozgrzewająca i pełna smaku

    Francuska zupa cebulowa. Rozgrzewająca i pełna smaku

  • Pulpety z czerstwego pieczywa

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułDyżur telefoniczny w sprawie dodatku solidarnościowego
Następny artykułDwoje pijanych kierujących