A A+ A++

Cytryna to jeden z najczęściej używanych owoców w kuchni. Dzięki dużej zawartości witaminy C i rutyny wspiera odporność organizmu, łagodzi przebieg infekcji, a nawet zapobiega krwawieniu dziąseł. Nic dziwnego, że tak chętnie korzystamy z jej dobrodziejstw – dodajemy ją do herbaty, wody mineralnej, słodkich wypieków, a także dietetycznych smoothie. A co robimy ze skórką? Zazwyczaj wyrzucamy do śmieci. To duży błąd! Badania pokazują, że skórka cytryny pełna jest związków bioaktywnych, które mogą zapewnić wiele korzyści dla zdrowia. A do tego można z niej zrobić…

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułKuchnia i łazienka marzeń
Następny artykułFederer ma pomysł, jak pomóc tenisowi w czasach pandemii