Z mąki, jajka i mleka zagnieść ciasto, na koniec dodać sodę oczyszczoną i ponownie zagnieść. Ciasto podzielić na cztery części i każdy kawałek rozwałkować tak, aby powstały koła o średnicy ok. 35 cm. Kapustę kiszoną, groch i grzyby ugotować do miękkości – każde oddzielnie, a następnie wymieszać. Dodać drobno pokrojoną słoninę i wszystko dokładnie wymieszać. Tak uzyskany farsz położyć na każdym kawałku ciasta, a następnie zwinąć ciasto jak strudel. Ułożyć je na liściach chrzanu i włożyć do piekarnika. Piec ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni. Gotowe sarmalki pokroić na plastry i polać śmietaną. Podawać na gorąco.
Oryginalne źródło: ZOBACZ
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS