25 sierpnia obchodzony jest Dzień Polskiej Żywności. Święto zostało ustanowione z inicjatywy Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” w 2013 r. – Zapach i smak polskiego pomidora, ogórka, bez sztucznych nawozów, to jest to!, mówią jaworzanie, i nie tylko.
Update Required To play the media you will need to either update your browser to a recent version or update your Flash plugin.
Pod koniec sierpnia rolnicy kończą żniwa i obchodzą dożynki, a sklepowe półki i stragany uginają się od świeżych, polskich warzyw i owoców. Stąd pomysł na obchodzone w tym terminie święto, które ma na celu przypomnienie, jak ciekawa i bogata jest oferta producentów polskiej żywności, a także wspieranie lokalnych producentów artykułów rolno-spożywczych.
Reklama
Reklama
Oryginalne źródło: ZOBACZ
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS