A A+ A++
– Nazwa, którą wymyśliliśmy ponad 20 lat temu, zaczęła nam ciążyć. Fabryka Pizzy kojarzyła się gościom głównie z pizzą. My przez ten czas bardzo rozwinęliśmy naszą ofertę – wspomina Dominika Senderska, założycielka kultowej sieci włoskich restauracji.

Fabryka Pizzy na gastronomicznej mapie pojawiła się już w 2000 roku. Od początku serwowała swoją specjalność – pizzę w wielu odsłonach, później pojawiły się makarony. Model franczyzowy pozwolił z sukcesami realizować wiele współprac w różnych miastach – w tym również w Katowicach, dzięki którym włoskie, dopracowane jedzenie było jeszcze łatwiej dostępne.

Dzisiaj to czas kompleksowego rebrandingu, który swoje początki miał już wiele miesięcy temu. – Wszystko zaczęło się od analizy rynku oraz wysłuchaniu opinii naszych partnerów franczyzowych tutaj i dość szybko pojawił się wniosek, że nazwa powinna się zmienić. Zależało nam jednak na czymś, co nie odetnie nas od historii budowanej przez 24 lata – mówi Dominika Senderska.

Od dzisiaj Fabryka Pizzy to FABBRICA Italian Comfort Food

Nazwa wciąż mocno nawiązuje do włoskiego klimatu konceptu. Jednocześnie zaznacza, że po restauracjach można oczekiwać więcej, niż tylko pizzę. Całość dopełnia claim “Italian Comfort Food”, który ma za zadanie podkreślić, że to miejsce, w którym można poczuć się swobodnie i komfortowo.

W karcie pojawiły się również dania główne, które zaspokoją nawet najbardziej wymagających odbiorców. A wśród nich propozycje z mięsem, rybami czy owocami morza. Całość została utrzymana w dobrze znanym, włoskim stylu, co tylko potwierdza spójność samego przedsięwzięcia.

Wśród przykładowych nowych propozycji czekają:

CONIGLIO – noga z królika w sosie śmietanowym
FILETTO DI MAIALE – polędwiczki wieprzowe w borowikach
MULE – podawane na dwa sposoby
Do tego duży wybór makaronów i oczywiście pizz

Co jeszcze skrywa FABBRICA?

Nowa Fabbrica zyska również odświeżony, wizualny wygląd. Metamorfozy poszczególnych lokali będą przeprowadzane stopniowo. Docelowo wśród kolorów przewodnich znalazł się szałwiowy, żółty czy kremowy. Każdy z nich nie daje zapomnieć o korzeniach marki, które mocno osadzone są we Włoszech.

Czas na nowe!

Czuję się z tą zmianą fantastycznie! Uwielbiam realizować nowe projekty gastronomiczne. Ta nowa odsłona wprowadza powiew świeżości, energii – dla nas i dla naszych gości. Wierzę, że nasi stali goście będą pozytywnie zaskoczeni, ale również, że dostrzegą nas nowi i znajdą coś dla siebie – dodaje właścicielka sieci.

FABBRICA. Italian Comfort Food znajdziesz w Katowicach, przy Mariackiej 21.

Artykuł sponsorowany

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułBędą kontynuować współprcę dla dobra miasta i jego mieszkańców
Następny artykułINWAZJA GIGANTÓW. Największe i najpiękniejsze budowle z klocków LEGO w Rzeszowie