A A+ A++

Naukowcy z German Centre for Diabetes Research przyjrzeli się temu, co jemy na śniadanie i zasugerowali prostą zmianę. Proponują, by zamiast „tradycyjnego jajka na śniadanie” zjeść porządną garść orzechów (ok. 25 g). Tak będzie z dużą korzyścią dla serca. Według uczonych spada wówczas ryzyko cukrzycy typu 2, chorób układu krążenia, wystąpienia zawału i udaru o 17 proc. Orzechy, zwłaszcza ziemne, laskowe, pistacjowe i pekan, obniżają poziom cholesterolu LDL.

czytaj dalej

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułEKIDEN 2023 – dystans maratoński pokonany
Następny artykułSpotkanie wcześniaków urodzonych w Szpitalu Powiatowym w Bochni