A A+ A++

Posłanka Lewicy została zapytana, czy popiera jedzenie robaków – to nawiązanie do nowych, unijnych przepisów dot. mąki ze świerszczy. W sumie to popieram, bo to cenne źródło białka, a je na pewno jest łatwiej pozyskać z małych zwierzątek, jeśli chodzi o ochronę klimatu, niż np. jeśli mówimy o wołowinie. Żeby wyprodukować kg wołowiny, trzeba zużyć strasznie duże ilości wody – odpowiedziała Anna Maria Żukowska na antenie Radia ZET. Jadłam kiedyś robaki, takie chrupiące były, smażone. Nic takiego niesamowitego – zauważyła.

czytaj dalej

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułNBA: Czekał na ten moment 904 dni!
Następny artykułSasin: Decyzje ws. trzeciej elektrowni jądrowej w ciągu kilku miesięcy