A A+ A++

Nie jest zbyt popularny, ale na pewno zasługuje na zainteresowanie. Nie tylko ze względu na smak – delikatny i słodki, ale równocześnie kwaskowaty, z lekką nutką goryczki. Miód nawłociowy (pszczoły wytwarzają go z nektaru nawłoci, zwanej też mimozą) charakteryzuje się imponującymi walorami odżywczymi, w tym szczególnie wysoką zawartością rutyny i kwercetyny (związek aromatyczny z grupy flawonoli), które wzmacniają naczynia krwionośne i pomagają zapobiegać żylakom.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułTrzyletni zakaz dla Djokovicia!
Następny artykułNiebezpieczna pogoda w Elblągu. Drzewo spadło na dwie osoby