A A+ A++

To przysmak, którego już sam wygląd wywołuje u wielu osób obrzydzenie. Nic dziwnego, skoro na talerzu pojawia się… ugotowana barania głowa. Podobno svid jadali już Wikingowie. Przyrządzenie potrawy jest bardzo proste – głowę barana przecina się na pół, pozbawia mózgu (zostawia natomiast język, zęby i oczy), po czym gotuje przez 2-3 godziny w osolonej wodzie, a na koniec serwuje z puree, z ziemniaków lub rzepy. Svid smakuje trochę jak golonka, ale nie wszyscy chcą się o tym przekonać.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułPoszukiwania młodego mężczyzny w Odrze
Następny artykułPolacy na wakacjach w Chorwacji przechodzą samych siebie. Głos zabrała ambasada