Najbardziej klasyczna wersja sosu, jadana już przez Inków, Majów i Azteków. Do przygotowania salsy możemy wykorzystać pomidory z puszki, ale zdecydowanie lepszym rozwiązaniem są świeże, dojrzałe i pachnące. Pozbawiamy je skórki i gniazd nasiennych, po czym kroimy w drobną kostkę lub po prostu siekamy. Do pomidorów dodajemy drobno posiekaną cebulę, czerwoną albo czosnkową, posiekaną kolendrę, ewentualnie natkę pietruszki oraz trochę oliwy i octu winnego. Wszystko mieszamy, na koniec doprawiając przyprawą cajun, czyli mieszanką pieprzu kajeńskiego, słodkiej papryki, czosnku, selera, oregano, tymianku, pieprzu czarnego i soli.
Oryginalne źródło: ZOBACZ
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS