A A+ A++

Liście pokrzywy (3 garści) siekamy, używając gumowych rękawiczek. W garnku, na maśle klarowanym, podsmażamy drobno posiekaną cebulę, pora i czosnek (4-5 ząbków). Dodajemy pokrojoną w plasterki marchewkę (2), ziemniaki (3-4) i posiekane liście selera. Zalewamy wrzącą wodą (2 l), doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Gotujemy na małym ogniu przez 10 minut, dodajemy posiekaną pokrzywę i lubczyk (2 gałązki). Gotujemy jeszcze kwadrans. Zupę pokrzywową podajemy z kleksem śmietany.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułCeny biletów MZK wzrosną
Następny artykułPuck- czasowa zmiana organizacji ruchu na ul. Wojska Polskiego