A A+ A++

Zaczynamy od przygotowania ciasta z mąki pszennej (40 dag), ciepłej wody (szklanka), jajka i szczypty soli. Wszystkie składniki dokładnie zagniatamy, z powstałej masy formujemy kulę i odstawiamy w ciepłe miejsce. Świeże listki pokrzywy (szklanka) gotujemy przez 2-3 minuty w osolonej wodzie, po czym drobno siekamy i mieszamy z podsmażoną cebulą oraz pokruszoną fetą, doprawiamy pieprzem i solą. Odstawiamy do ostygnięcia (nadzienie można też umieścić na godzinę w lodówce, by zgęstniało). Ciasto rozwałkowujemy i wycinamy z niego kółka, na każdym umieszczamy porcję farszu. Na koniec pierogi zlepiamy i gotujemy w lekko osolonej wodzie.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułMotocyklista wjechał w drzewo. Zginął na miejscu
Następny artykułW piątek zapomnij o pechu. DOMUS Łazienki & Budownictwo zaprasza na dzień otwarty!