A A+ A++

W kuchni polskiej był ceniony już przed wiekami, jednak w ostatnich latach stracił na popularności. Warto znów zacząć sięgać po szczaw, szczególnie, gdy zmagamy się z żylakami. Zielone listki o orzeźwiającym, lekko kwaskowatym smaku, dostarczają bardzo dużo flawonoidów, w tym rutyny. Nadają się nie tylko do zupy, znakomicie sprawdzają się bowiem w koktajlach czy sałatkach.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułŁagodniejsze warunki wjazdu do Maroka – szczepienie albo test
Następny artykułMrzezino- odbiór ulicy Żytniej