A A+ A++

W obwodzie astrachańskim w Rosji wyhodowano arbuza z białym miąższem o smaku wanilii – informuje “Rzeczpospolita”, powołując się na rosyjską agencję Interfax.

Arbuz został wyhodowany w przedsiębiorstwie należącym do Artema Sokołowa. 

Jak poinformowano, zawartość cukru w “waniliowym” arbuzie wynosi 14 proc., a więc nieco więcej niż w zwyczajnym, znanym z półek sklepowych owocu.

To pierwszy w Rosji arbuz o białym miąższu, który jest jadalny – podkreśla przedsiębiorstwo, zachwalając jednocześnie smak tej odmiany arbuza.

Nasiona białego arbuza mają trafić do sprzedaży już w 2021 roku.

Wcześniej takie eksperymenty prowadził ojciec przedsiębiorcy, Siergiej Sokołow, który wyhodował arbuzy o pomarańczowym i żółtym miąższu. Z kolei Artem ma jeszcze w planach przygotowanie odmiany z miąższe … czytaj dalej

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułJaworski Wojciech stawia nowe budynki na gdańskim Przymorzu
Następny artykuł2800 zł brutto płacy minimalnej? OPZZ chce więcej, pracodawcy mniej